Melegakan perut berkeroncong

Bagi wanita yang bekerja terutamanya yang telah bernikah biasanya akan menghadapi situasi tidak sempat bersarapan kerana terkejar-kejar untuk menyiapkan urusan anak-anak, suami dan diri sendiri sebelum ke pejabat kan… kan… Cik Long yang masih single ni pun kadang-kadang tidak sempat bersarapan di rumah. Kadangkala bekerja sambil telan sarapan.   Itupun sebenarnya sudah dikira bernasib baik kerana …

UPWK @ KALA

Awalnya Cik Long memang tidak terlibat secara langsung untuk persiapan untuk program KALA di Bangi Convention Centre. Lagipun Cik Long telah diminta hadir kursus di Pejabat Pegawai Keselamatan di Bandar Enstek, Negeri Sembilan selama tiga hari sebelum program berlangsung. Namun disebabkan kursus habis awal pada waktu tengahari Khamis tu, Cik Long terus naik GRAB ke …

Awet muda

Semalam Cik Long pergi berjumpa dengan sahabat lama yang selalu juga Cik Long dapatkan nasihat kerana banyak sangat persamaan antara kami. Cuma umur kami jauh beza yang amat, Kak Intan bagitahu dia dah 51 tahun tahun ni. Langsung tak nampak tua dengan 9 orang anak yang sudah meningkat dewasa. Banyak jugak tips yang Cik Long …

Protein dan Shaklee

Dr Shaklee mencipta protein pertama pada tahun 1961. Fuh.. lama nau. Cik Long  pun tak lahir lagi. ESP yang berasaskan soy protein ni adalah non-gmo iaitu organik dan genetiknya tidak diubahsuai. Wanita patut amalkan ESP. Sebab ESP membekalkan tenaga segera kepada wanita yang bergelar ibu mahupun surirumah tangga. Ibu Hamil lagi lah perlukan protein ni …

ESP – Soy Protein Isolate Powder

ESP – Soy Protein Isolate Powder Menyediakan tenaga berkekalan. Membantu menahan rasa lapar. Membantu kurangkan kolestrol. Dengan asid amino penting. Provides sustained energy Helps ward off hunger Helps to reduce cholesterol With essential amino acids