Basikal !

Aalhamdulillah… nak share dengan semua. Cik Long beli basikal pertama kali dalam hidup selepas hasutan beberapa kali oleh Samhani. Terima kasih Sam, i’m really appreciat start dari cadangan, nasihat untuk beli, pergi survey dan bawa basikal ke rumah 😚 Ok esok kita start berbasikal uolss 😜

Bahana tak hidupkan malam tadi

Bahana tak hidupkan malam tadi

Assalamualaikum wrt wbt Ni Cik Long nak cerita, semalam memang tidur lewat yang amat sebab menulis artikel dan mengemas bilik. Tang mengemas bilik tu memang dah tahap terpaksa sebab adik yang selalu datang cuci rumah tak dapat datang sebab mak dia jatuh dalam bilik air.  Adik tu Cik Long panggil Bah. Lupa pula nak tanya …

Ribut Minda sesi 2018-2022

Cik Long dan beberapa orang staff diminta datang sehari awal untuk membuat persiapan di tempat program. Sekitar jam 10 malam, sebaik sahaja semuanya sampai, kami terus ke dewan. Walaupun maisng-masing penat, kami terus bekerja dalam diam. Lagi cepat siap lagi bagus kan. Ini adalah sebahagian gambar semasa persiapan malam tu. Terima kasih Arif kerana snap  gambar semasa persiapan.  …

Ramadhan ke 7

Ramadhan ke 7

Lama dah Cik Long tidak update berita berkaitan aktiviti pejabat Cik Long kan? Hari ini, giliran Cik Long menjadi imam dan Shazwani Sanusi atau yang kami panggil Shaz menjadi pentazkirah. Tazkirah berkaitan amalan sedikit tetapi pahala berganda di bulan Ramadhan. Shaz ada selitkan juga cerita Imam Hanafi berkenaan doa pemuda yang ingin berjumpa dengan beliau. …

Laporan Reflektif MPU3133 Kursus Tamadun Islam Dan Tamadun Asia

Semalam ada kawan Cik Long bertanyakan keputusan laporan reflektif dan juga Short Essay Question (SEQ) bagi kursus Tamadun Islam Dan Tamadun Asia (TITAS) yang Cik Long ambil bagi semester Januari 2018. Alhamdulillah, keputusan mengembirakan. Alhamdulillah kerana Cik Long dapat markah penuh bagi laporan (20/20) dan juga SEQ (30/30). Tetapi banyak soalan peperiksaan akhir yang Cik …